SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Shadow Ban Neden Kaynaklanır ?

Instagram Shadow Ban Neden Kaynaklanır ?

Instagram Shadow Ban birçok nedenden kaynaklanabilir. Lakin bazı durumlarda özellikle bunun yüzünden kaynaklandığı da söylenebilir. İnstagram botlarının fazla takipçi kasması için kullandıklarında Shadow Ban ortaya çıkar. Bunun cezası ise profilinize bazı yaptırımlar uygulamaktır.

Shadow Ban Cezası çoğu durumda hesabın bir süre işlemlerini engeller. Bazı durumlar ise hesabınızın kapatılmasına kadar gidebilmektedir. İnstagram güvenlik protokollerine ve temel topluluk kurallarına uymak zorunludur. Aksi takdirde cezalandırılabilir siniz. Bu cezalar ise ya profiliniz kısıtlanır veya kapatılmasına kadar yol açabilir.

Shadow Ban Alan Hesaplar Ne İle Karşılaşır ?

Shadow Ban alan kullanıcılar birçok olumsuz etkilerden etkilenmektedir. Yaptırıma uğrayan profillerin ceza boyutunun değişiklikleri olabilir. Bu durum kullanıcı sayısına ve sayfanın kazancı arasında ölçülür ve bu sizi olumsuz etkilemektir. Örneğin İnstagram üzerinde görünürlüğü büyük ölçüde azaltılır bu da profilin gelişmesini sekteye uğratır. Shadow Ban alanlar bunlar ile de karşılaşabilir.

  • Ceza alan hesaplar sadece takipçileri tarafından görülebilir hale gelir.
  • Ceza alan hesabın takipçilerinin çevresi tarafından görülmesi ise kısıtlanır. 
  • Yaptırıma uğrayan kullanıcılar ise keşfete düşmeyecek ve yeni kitleye ulaşamayacak.
  • Ceza almış hesabın gönderilerinde #hashtag de kullanamayacaktır. Mesela #cezasızgünler şeklinde etiket yaptığında etiket ana sayfasında görülmeyecektir.
  • Profilin üzerinden lokasyon bölümünün görünümü olanaksız bir hal olacaktır.

Dikkatinizi çekebilir >> Instagram güvenlik kodu gelmiyor

İnstagram Shadow Ban Neden Olur ?

Shadow ban özellikle kullanıcının hesabını büyütmeye çalışırken yaptığı hatalardan meydana gelir. Abartılı sayıda bot sistemi ile takipçi sayısını arttırmaktan profiliniz yasaklanır. Ama sıralayacak olursak Shadow Ban Nedenleri aşağıdaki gibi sıralayabilir.

  • Doğal olmayan takipçi artışı. Yani hesabınızın doğal takipçi edinme sayısının bi anda zirveye vurması ve takipçilerin bot hareketlerinden kaynaklanır. Buna kısaca bot satın almak diyoruz.
  • Takipçi sayıları için alınan botların alınan beğeniler ve bot takipçiler de sebep olabilir.
  • Devamlı olarak aynı içeriklerin tekrar etmesi kullanıcının profilinin kısıtlanması veya kapanmasıyla sonuç alır.
  • Yasak ve müstehcen görüntülerin paylaşılması sonucu aldığınız spam yada şikayetler sonucu da Shadow Ban Cezası alırsınız.

Shadow Ban Çözümü Nasıl Olur ?

İnstagram kullanıcısının Shadow Ban cezası aldıktan sonra belirli koşullar yerine getirildiği takdirde belki sonuca ulaşabilir. Söz konusu kullanıcının takipçi sayısını arttırmak isteyince doğal yoldan çıkması yeni yeni kullanıcı kazanma isteğiyle yapay yola başvuranlar aldığı ceza karşısında hesabının kapanmasına kadar giden bir yola da girmiş bulurlar kendilerini. Shadow Ban’dan kurtulmak isteyebilirsiniz kim istemez. Bu yüzden yapmanız gereken belli başlı şeyleri sizler için sıraladık.

  • Yapay takipçi kazandıran herhangi bir şeyi kullanmamanız gerekmektedir.
  • Profilinize eklenen botları kaldırmanız gerekmektedir.
  • Kullanılan etiketlerin yanında bir de alakasız ve alakasız bir şekilde tekrarlanan gönderilerin kaldırılması gerekiyor. Ve belirli bir süre etiket kullanmamanızda yarar vardır.
  • Profilinizin bütün yönlerini kullanışlı ve legal bir yöntem ile doğru hale geri getirilmesi gerekir.
  • Belirli bir süre başka kullanıcılara takipçi isteği göndermemenizde ve takip etmemenizde büyük ölçüde yarar sağlayacaktır size.
  • Profilinizin kullanım zamanını bir kaç günlük süre en aza indirmeniz gerekiyor. Ardından yavaş yavaş normal şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.