SİPARİŞ SORGULA
background

İnstagram Güvenlik Kodu Gelmiyor

İnstagram Güvenlik Kodu Gelmiyor

Instagram uygulamasında güvenlik kodunun gelmeme sebeplerinden biri instagram kullanıcılarından gelen aşırı isteğin oluşturdu sunucu yoğunluğudur. Son zamanlarda gelen yeni güncelleme nedeniyle instagram kullanıcısının hesabında alışa gelmedik bir etkinlik fark edilince instagram, kullanıcıya SMS yada Mail yoluyla bilgilendirme formu gönderir. Bu form 6 haneli sayıyla doğrulanması gerekir. instagram güvenlik kodu gelmiyor sorunun çözülememesi halinde kullanıcının hesabı devre dışı bırakılıyor ve bir müddet beklemeniz gerekiyor.

Instagram Güvenlik Kodunun Gelmeme Sorunu Nasıl Oluşur ?

Bu sorun temel sebeplere dayanılarak daha net açıklanabilir çünkü sorunda temelden geliyor. İnstagram sunucusuna gelen aşırı istekler sonucunda meydana gelen bu sorun İnstagramı zora sokmuş olmalı ki Mail yada SMS gönderimini sağlayamamış. Kısaca aşırı talep ve istek sonucu oluşan bir sorun. Ne yazık ki güvenlik kodu gelmeyen İnstagram kullanıcıların %35’ini oluşturması İnstagram için bir kara leke olmuştur.

Devre dışı bırakılan İnstagram Hesapları Nasıl Açılır?

İnstagram hesabınız devre dışı bırakıldığında hesabınızı geri açmak için gerekli prosedürleri inceledikten sonra uygulayıp İnstagram hesabını geri açabilmek mümkündür ve bu işlem sizi o kadarda zorlamaz.  Bu prosedürleri uygulamadan önce ilk önce emin olmanız gereken şey hesabınızın devre dışı bırakılıp bırakılmamısıdır. Bundan sonra İnstagramda kalıcı olarak kaldırılan hesabı yeniden açmak için geri alma işlemini yapmalıdır.  Bu https://help.instagram.com/contact/1652567838289083 linkten gerekli işleme ulaştıktan sonra geriye kalan sadece sorulara cevap vermeniz olacaktır. Cevaplarınızı verdikten sonra instagram tarafından size e-posta gönderilecektir. Bu e-posta da sizden birkaç işlem yapmanız istenir. E-posta da gönderilen sayılar A4 kağıdına yazılmalıdır ve A4 kağıdının fotoğrafı çekilip instagramın gönderdiği maile cevap olarak gönderilmelidir. Bunları yaptıktan sonra yaklaşık 48 saat sonra instagram tarafından E-postanıza bilgilendirici mesaj gelecektir.

Instagram Güvenlik Kodunun Gelmeme Sorununun Çözümü

İnstagram yerel sunucu yapısına sahip bir uygulamadır. Demem o ki İnstagrama girdiğimiz cihazlar lokal sunucuya dönüşebilir. Anlaması zor ama bu çeşit durumlarda lokal paylaşımın olmadığı yerlerden yapılan SMS ve Mail talepleri cevaplanamıyor.  Instagram güvenlik kodunun gelmediği zaman izlenebilecek iki yol vardır. Birisi şifre sıfırlamak için gönderilen güvenlik kodu istenmesi durumudur. Bir diğeri ise hesabınızın doğrulamaya ihtiyacı olduğu zaman kullanılması gereken güvenlik kodudur. Instagram uygulamasına girdiğiniz zaman sizden istenilen koda bakarak aşağıda listelenmiş şekilde olan çözüm yollarını deneyebilirsiniz.

Şifre Sıfırlamak İçin Güvenlik Kodu İstenir İse:

  • Instagramı tamamen kapatın.
  • -Telefonunuzun uygulamalardaki çerezlerini temizleyin.
  • -VPN’e bağlanmayı ihmal etmeyin.
  • -Instagramı tekrardan açın ve yeni şifre isteğinde bulunun.
  • -Bu adımlar uygulandığı zaman instagram tarafından güvenlik kodu gönderilecektir.

Dikkatinizi çekebilir >> Instagram fake hesap bulma

Hesabınızı Doğrulamak İçin Güvenlik Kodu İstenir İse:

  • Eğer telefon yada bilgisayardan giriş yaptığınızda hesabınız doğrulamaya ihtiyaç duyduysa ve 6 haneli kodu alamadıysanız. İnstagramı tekrardan tamamen kapatın.
  • İşlemi gerçekleştirdiğiniz cihazdaki çerezleri temizleyin.
  • VPN yi ihmal etmediniz demi.
  • İnstagram uygulamasına tekrardan giriş sağlayınız.
  • Instagram size tekrardan doğrulama isteyecektir lakin bu sefer 6 hanelik kod size ulaşmış olacaktır. 

Instagram güvenlik kodum gelmiyor sorunu her iki çeşitle, türle çözüme ulaşmış olacaktır.