SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Post Ne Demek

Instagram Post Ne Demek

Instagram kullanıcıların bir çoğu İnstagram post nedir sorusunu merak ediyor olabilir. İnstagram gündelik paylaşımlara açık olan fotoğraf, video ve hikaye gibi paylaşımların yapıldığı sosyal medya platformudur. Oldukça popüler olan bu sosyal medya çok fazla insana hizmet eden bir platform olduğunu da hepimiz biliyoruz. Post biz kullanıcıların fotoğraf, video, karikatür veya yazı olarak paylaştığımız gönderilere denir. Yazdığımız bu içerikte okurken ki zaman içinde nelere dikkat edeceğinizi anlatacağız. Paylaştığımız postlar başka kullanıcılar tarafından beğenebilir ve yorum atılabilir. Bu da postumuzun beğeni ve yorum sayısı takipçi kazanmak için önemli noktalardan birisidir. Bu yüzden attığımız postlar ne kadar ilgi çekici olursa o kadar da iyi olur.

İnstagram’da Post Paylaşırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Post paylaşırken bazı konulara dikkat edilmesi gerekir. Gelin birlikte post paylaşırken nelere dikkat edeceğimize adım adım bakalım.

  • Post içeriğinin zengin olması ve fotoğraf veya video atarken etkili efektler kullanarak ilgi çekecek hale getirin.
  • Posta yorum gelmesini istemiyorsanız kapatın. Ama yorumları kapatmanızı tavsiye etmiyoruz.
  • Postunuzun daha fazla etkileşim almasını istiyorsanız gönderinizin altına hashtag kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Sabah vakti ile akşam vakti atacağınız postların arasındaki fark beğeni farkı olacaktır. Akşam vakitleri beğeni sayınız sabah paylaştığınız posta nazaran daha fazla olacaktır. Akşam post atmaya özen gösterin.

Bunlara dikkat edildikten sonra postlarınız bir zamandan sonra gerektiği ilgiyi alacaktır. Postunuzun özgün ve zengin içerikli olması gönderinizin izlenme sayısını da bir hayli arttırır.

Dikkatinizi Çekebilir >> instagram tam ekran fotoğraf paylaşma

İnstagram’da Post Paylaşamıyorum

İnstagram uygulamasında beliren hatalardan ve kullanım şeklinizden dolayı post paylaşamıyor olma ihtimaliniz İnstagramın çökme ihtimali kadar yüksektir. Şöyle bir nokta da var ki kullandığınız cihazın hafızası da dolu olmaması gerekir. Sebebi ise hafızası dolu bir cihazın İnstagramın da hafızasını dolmasına neden olur. Bu sebeple de sizin post paylaşmanızda sorunlar yaşanır. İnstagram sürekli kendini yenilediği için en iyi çözüm telefonunuzu verileri kullanarak hafızasını temizlemek gerekir. İnstagramın sürekli yenilik yapıyor diye şikayet edebilirsiniz ama güncellemeler ve yenilemeler uygulamanın daha hızlı ve yeni gelen yeniliklere kolay şekilde erişmenize yardımcı olur.

İnstagram Post Nasıl Beğenilir

İnstagram postlarında nasıl işlem yapacağınızı anlatmak gerekirse aslında sadece iki işlem yapılır. Yorum yapmak veya gönderiyi beğenmek. Bunlar ise oldukça basit şeylerdir ve şöyle açıklarsak beğendiğimiz gönderiler veya gönderilerinizin beğenilmesi sizi daha çok öne çıkar ve İnstagram kullanıcılar için önemlidir. Yorum da böyle bir şeydir beğeniden aşağoı kalır yanı yoktur. O yüzden size İnstagram postunun nasıl beğenilir ve yorum yapılır sorusunu göstereceğiz.

  • İlk önce İnstagram’a girin ve postlar arasında gezin.
  • Hoşunuza giden postlardan birini seçin ve tıklayın.
  • Ardından beğenmek için gönderiye iki kere tıklamanız yetecektir veya altta kalp tuşuna tıklayın.
  • Yorum yapmak için ise kalp tuşunun yanında sohbet balonu var oraya tıklayın ve istediklerinizi yazın.

Bu aşamalar istediğiniz gibi tasarlanabilir biz size sadece adımını gösterdik. Beğeneceğiniz arkadaş, aile, veya bir ünlüye ait olabilir.