SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram’da Tam Ekran Fotoğraf Nasıl Paylaşılır?

Instagram’da Tam Ekran Fotoğraf Nasıl Paylaşılır?

İnstagram’da tam ekran fotoğrafı nasıl paylaşılır sorusu son dönemlerde çokça kez merak edilmiş bir konu haline gelmiş. Peki İnstagramda tam fotoğraf paylaşmanız hakkında detaylı bir bilgi okumaya hazır mısınız? Biz hazırız çünkü sizlere detaylı bir şekilde anlatmaya.

Bildiğiniz üzere İnstagram fotoğraf paylaşılan platformların en üst sıralarında bulunmakta. İnstagram kullanıcıları ise fotoğraf paylaşırken sıkça olmasa da kendilerini bir takım sorunlar karşısında buluyorlar. Tam ekran fotoğraf paylaşma sorunu ise bunlardan sadece bir tanesidir. Ne de olsa İnstagram'ın ilk versiyonunda sadece kare gönderi paylaşma özelliği mevcuttu. Tabi bu özelliğe sonradan güncelleme geldi, yeni güncelleme ile fotoğraflar artık dikdörtgende paylaşılabiliyordu. Lakin büyük ölçekli fotoğraflar paylaşılmak istenildiğinde ise gelen yeni güncelleme artık kullanıcılara yaban gelmeye başladı. Çünkü kullanıcılar paylaşmak istediği gönderiyi bir yerlerden kırpmak istemiyordu. 

Instagram'da Neden Tam Ekran Fotoğraf Tercih Edilir

İnstagram kullanıcıları gönderi paylaşmak istediklerinde fotoğraf boyutu tam olarak çıkmıyordu ama kırpılması durumunda paylaşım yapılabiliyordu. Bu durumdan pek memnun kalmıyordu kullanıcılar kısaca. Paylaşım yapılacak fotoğrafın düzeni, ahengi bozulunca kullanıcıların memnun kalmaması gayet doğal. Bu sadece kullanıcıları rahatsız etmiyor müşterisi olan işletme hesapları da kullanıcılara yeterli derecede ürünleri kaliteli gösteremiyorlardı. Bu nedenler doğrultusunda kullanıcıların fotoğrafın kırpılmadan gönderilmesi akıllarında soru oluşturdu. 

Dikkatinizi çekebilir >> Instagram video yükleme sorunu

Tam Ekran Fotoğraf Paylaşımı Nasıl Yapılıyor?

Henüz İnstagram’da tam ekran paylaşımı için bir güncelleme söz konusu olmamış. Üzücü bir durum lakin bunun için uygulamalar var. Söz konusu uygulamalar olunca tercih edilen No Crop Pic for Instagram ücretsiz bir şekilde kullanacağınız tam ekran fotoğraf nasıl paylaşılır sorununa çözüm sunuyor.

Tam Ekran Fotoğraf Paylaşımı Destekleyen Diğer Uygulamalar

Crop Pic for Instagram uygulamasının yanında bir çok uygulama da mevcuttur. Bu uygulamalar gönderi boyutunu ayarlama işlemlerinizi gerçekleştirecek uygulamalardır. Bu uygulamalardan birkaçı:

  • Snapseed
  • Whitagram
  • PhotoGrid
  • İnstaSquare
  • İnstasize

Bu uygulamaların her biri birbirinden farklılık göstermektedir. Ne de olsa söz konusu uygulamalar olunca birbirinden aynı kalması göze batan bir kusur olurdu. Her biri İnstagram’da tam ekran fotoğrafı paylaşmanız için farklı yöntemler sunuyor önlerimize. Mesela tam ekran fotoğrafı için gönderinizin boyutunu kare formata çevirerek boyutunu küçültür ve gönderinizin kenarlarında oluşan boşluklar için ise çeşitli filtreler ile kapatma seçeneğini sunmaktadır. Bu gibi bir sürü işte sizde deneyebilirsiniz.