SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Instagram kullanıcıları kimi zaman hesaplarını dondurma işlemine gerek duyabilir. Bir hesabı komple silmek yerine kısa bir süreliğine hesabın aktif olmasını önlemek adına bu işleme başvurulur. İnstagram hesabı dondurma için işlemler oldukça basit birkaç işlemden oluşmaktadır. Ancak platformun bu işlem sunduğu özellik ve şartlarını da iyi bilmek gerekir. İşlemin süresinden, hangi aralıklarla tekrar işlemin yapılabileceğine kadar birçok kural vardır. Geçici instagram dondurma nasıl yapılır ve bu süreçte karşılaşabileceğiniz sorunları daha detaylı öğrenmek isterseniz yazımızın devamında bunlara ulaşabilirsiniz.

Mobilden Instagram Geçici Dondurma

Sosyal medyanın en fazla kullanıldığı cihazlar mobil cihazlar olmuştur. Her an yanımızda taşıdığımız bu cihazlardan birçok işlemi yapabiliriz. Yeni bir Instagram hesabı açarken, video paylaşırken, resmi işlemlerimizi yaparken ve daha birçok işlemde bu cihazları kullanabiliriz. Ancak telefondan instagram dondurma işlemi yapılamamaktadır. Daha doğru uygulama üzerinden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Telefonda bulunan tarayıcınızdan uygulama sitesine üyelik bilgilerinizle giriş yaparak instagram geçici kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Burada da sırasıyla ayarlar, profili düzenle, hesap kapatma işlemlerini izleyebilirsiniz. Hesabınızı neden kapattığınıza dair soruyu da yanıtladıktan sonra işlem tamamlanır. Kayıtlı e-posta adresinize Instagram hesap dondurma linki ve bilgilendirmesi gelir.

Dikkatinizi çekebilir >> Instagram fake hesap bulma

Bilgisayardan Instagram Hesabı Dondurma

Bilgisayardan instagram dondurma işlemini de aslında mobil cihazdaki yöntemle yapabilirsiniz. Bilgisayar ve tablet gibi cihazlarda da Instagram web sayfasına giriş yapın. Üyelik bilgilerinizle giriş işleminizi yapın. Profilinize giriş yaptıktan sonra Ayarlar bölümüne geçin. Burada Profili Düzenle sekmesini seçin. Burada profil bilgileriniz sırasıyla yer alır. En alt kısımda mavi renk butonuyla “Hesabımı Geçici Olarak Dondur” yazacaktır. Bu seçenekle birlikte işleminize başlayabilirsiniz. Hesabını neden kapattığınıza dair soruya da cevap verdikten sonra işleminiz tamamlanacaktır. Giriş yaptığınız tüm cihazlardan çıkış yapma seçeneğini de tamamlayarak hesap dondurmayı tamamlamış olursunuz. 

Dondurulan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

İnstagram kapatma geçici olarak yapılabiliyor ve burada uygulama tarafından verilen bir süre kısıtlaması yoktur. İstediğiniz zaman hesabınızı açabilirsiniz. Açma işlemi öncesinde şuna dikkat etmeniz gerekir. Kullanıc bilgi ve şifreniz gerekecektir. Eğer unutursanız “şifremi unuttum” seçeneğiyle parolayı sıfırlayabilir ve giriş yapabilirsiniz. Mobil ve bilgisayarlardan hesabınıza tekrar giriş yaparak direkt aktifleştirme işlemini yapabilirsiniz. Ekstra bir işlem gerektirmez. İnstagram dondurma süresi için şuna dikkat edebilirsiniz. Hesap dondurulduktan sonra tekrar aktifleştirmek isterseniz 24 saat beklemenize gerekir. “İnstagram hesabım donmuyor” gibi bir sorununuz olursa da bu işlemi 48 sonra da deneyebilirsiniz. Hemen aktifleştirdiğiniz hesabınızı yine dondurmak isterseniz ise 7 gün beklemenize gerekecektir. 

Kalıcı Instagram Hesabı Silme Nasıl Yapılır?

İnstagram hesabı kalıcı olarak silme işlemi için ayarlar sekmesinden hesabı sil sekmesine gelin. Dilerseniz arama kısmından da buraya ulaşabilirsiniz. İşlem sonrasında 1 ay boyunca hesabınıza giriş yapmazsanız hesap kalıcı olarak silinecektir. 

Geçici Kapatılan Instagram Hesabında Veriler Kaybolur mu?

Hesap dondurma instagram tarafından farklı kurallarla sunulan bir hizmettir. Kullanıcıların bu işlemde en fazla merak ettiği ise tekrar açılan hesapta verilerin kalıp kalmadığıdır. Dondurulan hesabın yeniden açılması sonrasında takipçilerinizde azalma olmaz. Ancak fotoğraf ve video gibi içerikleriniz kaybolmasa da zamanla yüklenebilir.