SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Fake Hesap Bulma

Instagram Fake Hesap Bulma

Sosyal medyada en aktif olarak kullanılan mecralardan biri olan Instagram’da son zamanlarda fake hesaplar da fazlalaşmaya başlamıştır. Merak ettiğiniz bir hesabı kendi hesabınız yerine açtığınız fake bir hesaptan takip edebilir, yorum ve beğeni yapabilir iletişime geçebilirsiniz. Bu durum kimi noktalarda zararsız gibi olabilse de kimi kullanıcılar açtıkları fake hesapla takip ettikleri sayfalara olumsuz imaj yaratacak hareketlerde bulunabilmekte veya rahatsız etmektedir. Kullanıcılar, kendilerine gelen takip isteklerinde bunların gerçek hesap olup olmadığını kolaylık anlayabilir, bu noktada da fake hesap bulmak isteyebilir. İstenen bu işlemde IP numarası, telefon numarası veya fake hesap fake hesap sorgulama yapan site ve uygulamalara yönlenilebilir. 

Instagram Fake (Sahte) Hesap Kime Ait Olduğunu Bulma

Instagram fake hesap bulma arayışında olan Instagram kullanıcıları, bu hesapların kime ait olduğunu merak ederler. Ya da listelerindeki hesapların fake olup olmadığını öğrenmek isteyebilirler. Kullanıcıların arayışları noktasında farklı işlemlerle aranılan sonuca ulaşılabilir. İster hesabın fake olup olmadığını öğrenebilir ya da sahte hesabın kime ait olduğunu bulmak noktasında bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Öncelikle nasıl bir fake hesap profili ile karşı karşıya olduğunuzu belirlemeniz gerekir. Eğer sadece hesabın fake olması noktasında bir belirleyici unsura ihtiyacınız varsa işiniz kolay işlemlerle hallolabilir. Ancak rahatsızlık veren bir fake hesapsa bu noktada IP adresi, konum belirleme işlemleri gerekecektir. Bu durumda da bazı durumlarda resmi başvurular lazım olacaktır. 

Fake Hesabın İP Adresini Bulma

Bilindiği gibi IP adresi, bizim dijital ortamdaki kimlik numaramız gibi bir şeydir. Yaptığımız işlemlerde IP adresimiz baz alınarak robot doğrulaması vb. işlemler yapılır. Aynı şekilde yapılacak her olumsuzlukta IP adresi ile kendinizi de açığa çıkarabilirsiniz. Fake hesap bulma instagram üzerinden kolaylık yapılabilir. Ancak o hesap rahatsızlık veren ve suç işleyen bir duruma kadar geldiyse fake hesabın ip adresini bulma noktasında resmi mercilere başvurmanız gerekir. Siber suçlar birimlerinin ilgilendiği bu durumda fake hesabın IP’si ile birlikte kimliği ve konumu da ortaya çıkabilmektedir. 

Numaradan Fake Hesap Bulma

Merak ettiğiniz bir Instagram hesabının fake doğrulamasını yapmak için gereken bir telefon numarasıdır. Şüphelendiğiniz bir kişi varsa ve rehberinizde de numarası kayıtlıysa bu işlemi yapabilirsiniz. Instagram fake hesap telefon numarası ile bulmak için öncelikle uygulamaya telefonunuzdaki numaralı tarama iznini vermelisiniz. Telefon numaraları ile kayıt olunan hesapların hepsi burada önünüze çıkacaktır. Hesap tespit edilirken listedeki numaralı deneme amaçlı ve geri döndürülebilir şekilde silinir, geriye kalan tek numara, hesapla ilişkili olarak ortaya çıkıyor.

Tavsiye hizmet : Organik takipçi satın al

Fake Hesabın Konumunu Bulma

Instagram’da fake hesap doğrulanabilirliği kolaydır. IP veya instagram fake hesap konum bulma işlemleri ise biraz daha zordur. Çünkü karşı taraftaki fake hesap, işlemlerini VPN üzerinden yapıyorsa IP’de değişmeler olabilir ve konum da bu noktada doğru bir bilgi vermeyebilir. IP ve konum bulma gibi işlemler daha fazla teknik donanıma ve yetkiye sahip kişilerce yapılmalıdır. Fake hesaptan mesaj atanı bulma veya yerini saptama gibi bu tarz ihtiyaçlarda devletin ilgili resmi birimlerine başvurarak sorununuzu iletebilirsiniz.

Instagram Fake Hesap Bulma Uygulaması

Fake hesapları tespit edebilmek amacıyla kullanıcılar uygulama üzerinden işlemler yerine site veya uygulamaları da tercih edebilir. Bu noktada telefonların mağazalarında instagram fake hesap bulma uygulaması olarak birden fazla seçenek aranabilir. Bu amaç doğrultusunda geliştirilen en güvenilir uygulamayla işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kullanıcılar Instagram fake hesap bulma sitesi olarak da arayışta olabilir ancak bu konuda en iyi hizmeti uygulama üstünden veya geliştirilen telefon uygulamalarıyla alabilirsiniz.

Tavsiye içerik : Instagram sahte hesaplar nasıl şikayet edilir ?

Instagram Fake Hesap Telefondan Tespit Edilebilir Mi?

Instagram fake hesap bulma işlemini telefondan yapmak tamamen karşı tarafa bağlıdır. Genelde fake hesapları açanlar, sadece e-posta ile kayıt olurlar. Telefon numarası kullanılmayan bir fake hesap varsa kim olduğunu tespit etmeniz zorlaşacaktır. Bu tarz hesapları spamlayabilir, Instagram’a “gerçek kişi” olmadığı yönünde beyan vererek şikayet edebilirsiniz. Ancak telefon numarası ile kayıt olunan bir fake hesap söz konusuysa kim olduğuna ulaşmanız çok uzun sürmeyecektir. 

Savcılık İnstagram Fake Hesabı Bulur mu?

Instagram kullanıcısı kendi adına açılmış sahte hesap olması durumunda bu hesabın konumunu ve kimliğini belirlemek ister. Bu sayede resmi makamlara başvurarak hakkında şikayetçi olabilir. İnstagram da fake hesap bulma Savcılık tarafından ilgilenilen bir konudur. Çünkü bu kanal üzerinden kişilerde maddi ve manevi zararlar oluşturabilme ihtimalleri vardır. Resmi makamlar da hem kişisel olarak hem de kurumsal olarak bu mecralarda zarara uğramış kişilere, başvuruları sonucunda geri dönüş sağlayabiliyor. instagram fake hesap kimin olduğunu bulma noktasında devletin yetkili birimleri devreye girerek işlemleri sonuca götürebiliyor. Karşı taraf tespit edildiği takdirde, yasalar çerçevesinde ceza ve hapis gibi yaptırımlara da maruz bırakılıyor.