SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Gece Modu Nasıl Aktif Edilir?

Instagram Gece Modu Nasıl Aktif Edilir?

Son zamanlarda hemen hemen tüm sosyal medya platformlarında kullanıcı deneyimleri göz önüne alınarak çok farklı özellikler geliştirilmiştir. Bir süredir telefonlarda kullandığımız koyu tema özelliği artık neredeyse tüm mecralarda da kullanılabiliyor. Parlak ışık, beyaz temadan rahatsız olan ve gece modu ile daha iyi bir kullanım sağladıklarını belirten kullanıcıları dinleyen platformlar da bu özelliği kendi sistemleri içerisine dahil etmeye başladı. Instagram da gece modunu aktif hale getirdiğini 2019 yılında duyurmuştu. Kullanıcıların büyük bir kısmı bu duyuru sonrasında kendi hesaplarında gece modu özelliğini kullanmaya başladı. Ancak özelliklerin yönetimi noktasında kimi kullanıcılar Instagram gece modu açma işlemleri için soruları aratmaktadır. İnstagram gece modu açmak için hangi işlemleri yapmanız gerektiğine ve koyu modu nasıl kapatabileceğiniz gibi birçok sorunun yanıtını yazımızdan bulabilirsiniz. 

Instagram Gece Modu Nedir?

Instagram gece modu, kullanıcıların uygulama deneyimlerini iyileştirmek adına geliştirilen bir özelliktir. Beyaz ve parlak ekran, oldukça göz yoran bir uygulama deneyimi ortaya çıkardığı için neredeyse tüm platformlar karanlık gece modu kullanmaya başladı. Instagram gece modu da uygulamanın her özelliği kullanımında ekranın siyah olmasını sağlamaktadır. Bu sayede kullanıcılar çok daha iyi göz konforu sağlayan bir deneyime ulaşmışlardır. Bir de bunun dışında Instagram karanlık modu ile birlikte daha az güç tüketimi de sağlanmaktadır. Bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar cihazlarında gerekli bölümlerden bu özelliği aktif etmek istemektedir. Instagram karanlık gece moduna geçiş yapmak için kimi farklı cihazlarda işlem farklılığı olabilir. Güncellemeler de bu cihazlar arasında farklı zamanlarda yapılabilmektedir. İnstagram gece modu pc veya Android, IOS gibi cihazlarda farklı işlemlerde aktif edilebilir. Bilgisayarda bu özellik sizin için kullanıma uygunsa profil logosuna tıklayıp çıkan sekmelerden “Toggle Theme” seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır. 

Android Cihazlarda Instagram Gece Modu Aktif Etme

Instagram karanlık mod özelliğinde Android cihazlarınızda kullanmak isterseniz, öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekecektir.

  • Instagram profilinizi seçin, karşınıza Ayarlar bölümü çıkacak.
  • Ayarlar sekmesinden tüm ayarları görüntüleyecek şekilde ilerleyin. 
  • Ayarlar > Temalar sekmesine gidin.
  • Temalar arasında karşınıza varsayılan, aydınlık ve “Instagram karanlık gece modu” çıkacaktır.
  • Bu seçenekler arasında karanlık modu seçerek hemen bu özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Dikkatinizi çekebilir >> Instagram video yükleme sorunu

IOS Cihazlarda Instagram Gece Modu Aktif Etme

İnstagram karanlık mod İOS cihazlarda kullanmak isterseniz de profil hesabınıza gelerek işlemlerinize başlayabilirsiniz. IOS için karanlık gece modunu aktif etmek için;

  • Hesap Ayarlarına gidin.
  • Ayarlarda “Ekran ve Parlaklık” sekmesine gelin.
  • Burada da karşınıza ekran kullanım çeşitleri çıkacaktır. Aralarından karanlık modu seçerek kullanımınıza başlayabilirsiniz.

Kullanıcılar genelde kullanım yönlü aramalarını “instagram gece modu İphone” gibi telefon markalarına yönelik arayabilmektedir. Ancak burada kullanım imkanı tamamen işletim sistemi temellidir. Gelen güncellemeler de aynı şekilde işletim sistemi temelli olarak yenilenir. IOS uygunluğu varsa bu tablet, notebook ve telefon gibi tüm cihazlarda geçerli olur. 

Instagram Karanlık Mod Nasıl Kapatılır?

Instagram karanlık mod sorunu olarak görebileceğimiz en başlı soru gece modunu devre dışı bırakma durumudur. Çünkü uygulamaya gelen güncellemeler ile birlikte ekran yönetim seçenekleri farklı kategorilerde olabilir. Ancak karanlık gece modunu kapatmak için Ayarlar sekmesinden arama yaparak, Ekran seçeneklerine gidebilir, karanlık modu varsayılan ya da aydınlık olarak seçebilirsiniz. 

Instagram Karanlık Gece Mod Kullanmanın Avantajları

Karanlık gece modu avantajları ile kullanıcılara daha konforlu bir uygulama deneyimi sunar. Bu avantajları sıralayacak olursak;

  • Beyaz ekranlar kişilerin gözlerini daha fazla yorabilir. Ancak Instagram karanlık olarak kullanıldığında gözleri daha az yorar. 
  • Kullanıcı deneyimi daha konforlu olur. 
  • Karanlık mod tercihiyle birlikte cihazlar da daha az enerji harcamaktadır. Cihazların şarjı aydınlık kullanım tercihine göre daha uzun olur. 

Instagram’da gece mod seçeneği zaman zaman güncellemeler almaktadır. Kullanıma uygun işletim sistemlerini takip ederek siz de hemen hemen her cihazda bu özelliği deneyimleyebilirsiniz.