SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Fotoğraf Yükleme Sorunu

Instagram Fotoğraf Yükleme Sorunu

İnstagram kullanıcıların karşılaştığı sorunlardan birisi olan Fotoğraf yükleme sorunu genellikler internetten kaynaklanır. İnternetiniz yok ise veya çekmiyorsa fotoğraf yüklemede sıkıntı çekebilirsiniz. İnternetiniz var gibi gözükebilir lakin o an çekmiyor olabilir. Bundan dolayı yüklemeniz olumsuz sonuçla karşılaşabiliriz. Bu sorunla karşılaşmamak için internet bağlantınızdan emin olun. Peki ya bu sadece internet ile mi karşımıza çıkar. Tabiki de hayır. Her zamanki gibi birçok nedenden olabilir. Bizde bu nedenlerin ne olduğunu ve nasıl çözeceğinizi anlattık. Aşağıdan bu yazılara ulaşabilirsiniz.

İnstagram Fotoğraf Yükleme Sorunun Çözümü

Bu soruna sebep olan en başta dediğimiz gibi internetinizden kaynaklı olabilir. O yüzden ilk başta bu sorunu ortadan kaldıracağız ki sorunun bu olup olmadığını çözebilelim. Bu yüzden ilk başta bu adımları takip edin.

  • İnternetinizi kontrol edin.
  • İnstagram hesabınızdan çıkış yapın.
  • Telefonunuzu yeniden başlatın.
  • Telefonunuzu açtıktan sonra internetinizi kontrolden geçirin.
  • İnternetin çektiğinden emin olduktan sonra İnstagram platformuna girebilirsiniz.

Ve hala fotoğraf paylaşma sorunu yaşıyorsanız ve internetinizde varsa paylaşamamınızı başka bir sorun tetikliyor olabilir. Bunlardan birisi arka planda çalışan uygulamalar olabilir.

Tavsiye : Instagram video yükleme sorunu

Telefonun Arka Planda Çalışan Uygulamalar

İnternetiniz iyi çekiyorsa ve fotoğraf paylaşırken hala sorun yaşıyorsanız sebebi arka planda çalışan uygulamalar olabilir. İnstagram’da fotoğraf paylaşırken karşınıza çıkabilecek bir sorundur sebebi ise arka planda çalışan uygulamalar telefonunuzun hafızasını doldurmuş bu yüzden de zorlanmış olabilir. Bu yüzden arka planda çalışan uygulamaları kapatın

İnstagramı Güncel Tutun

İnstagram uygulaması güncel ayarlarında değilse sebebi bu da olabilir. Fotoğraf yüklerken karşılaştığınız sorunlardan birisi bu da olabilir çünkü eğer uygulama güncel değilse fotoğraf paylaşmayı geçin çoğu şeyi yaparken engellenebilirsiniz. Fotoğraf paylaşırken sorun yaşıyorsanız özellikle eski sürüm kullanıyorsanız sebebi güncel olmaması. Uygulamanızı mutlaka güncel tutun.

İnstagram “Sorun Bildir” Seçeneği

Yukarıda derlediğimiz yöntemler faydasız olduysa İnstagram sorun bildir seçeneğinden yaşadığınız sorun hakkında bilgi alabilirsiniz. Çünkü İnstagram bazen kullanıcıya belli bir süre sınırlama koyabiliyor. Bunun farkında olmamış olabilirsiniz ve eğer gerçekten size sınır koyduysa sınırın kaldırılmasını beklemekten başka çareniz yoktur. Lakin her zaman sınırlama gibi bir durum söz konusu olmuyor. Yetkililere bu durumu iletmeniz gerekmekte. Yetkililer yaptığı incelemeler sonucunda sorunun nedenini görebilir ve sizlere yardım eder. Sorunuzu çözerler elbet lakin hala sorun ile karşılaşıyorsanız asıl sorun uygulamada değil telefonunuzdan kaynaklanmaktadır.