SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram’da Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram’da Mavi Tik Nasıl Alınır?

Sosyal medya platformları arasında en fazla kullanıcıya sahip olanlardan biri olan Instagram, özelliklerine her geçen bir yenisini ekliyor. Geçtiğimiz yıllarda da bunlardan bir tanesi duyurarak işleme aldı. Mavi tik özelliği ile birlikte instagram onaylı hesap sistemi de devreye girmiş oldu. Peki bu mavi tık nedir ya da instagram mavi tik alma şartları nelerdir? Öncelikle instagram mavi tik nasıl alınır sürecinde hesabın sahip olması gereken bir takım özellikler aranabilir. Bu özellikle beraberinde birçok avantajı da getirir. Dijital dünyada onaylı hesap olmak, daha geniş kitleler ve güvenilir bir hesap olmak demektir. 

Instagram Mavi Tik Nedir?

Günde en fazla zaman geçirilen mecralardan olan Instagram’da birçoğumuzun denk geldiği mavi tik işaretli hesaplar vardır. İlk zamanlarda bunun tam olarak ne olduğuna dair meraklarımız vardı. Ancak zamanla bunun sunulan özel ve çok önemli bir özellik olduğu kavrandı. Çünkü ınstagram mavi tik, bulunduğu hesaba güvenilir ve bilinir bir hesap olduğu imajını veriyordu. Şu anda bu soru aslında birçok kesim tarafından bilinse de instagram mavi tik nedir sorusuna böyle yanıt verilebilir. Ünlüler, politikacılar, sanatçılar, fenomenler, firmalar, e-ticaret sayfaları vb. bu özellikle sayesinde takipçileri tarafından resmi hesap olarak görülmesini sağlar. Biliyorsunuz ki dijital ortamda doğrulanmış bir hesabın kullanıcı deneyimi tarafından da faydası çoktur. 

Instagram Mavi Tik Ne İşe Yarar?

İnstagram hesap onaylama işlemi sonrasında elde edilen instagram rozeti, o hesaba çok fazla getiri sağlar. Bu getirileri sadece maddi olarak da düşünmeyin. Bu rozeti alabilmek için öncelikle Instagram tarafından istenilen tüm bilgiler eksiksiz olarak iletilir. Verilen karar doğrultusunda hesabınıza mavi tik özelliği kazandırılır. Yani hesabınız o platform yönetimi tarafından doğrulanmış bir hesap unvanına sahip olur. Elbette bununla birlikte işin kullanıcı deneyimi tarafında size bir katkısı olacaktır. Ancak mavi tik ile birlikte hesabınız, sizinle ilgili aramalarda da öne çıkan ilk hesap olacaktır. Daha çok tanınmış kişi ve kurumların tercih ettiği bu özellik sayesinde adınıza açılan farklı hesapların yapabileceği kötü izlenimlerin de önüne geçmiş olursunuz. İşin özet kısmında instagram da mavi tık nedir sorusuna aslında statü, güvenilirlik olarak da cevap verilebilir. 

Dikkatinizi Çekebilir >> Instagramda Satış Nasıl Yapılır ?

Instagram Mavi Tik Almak İçin Gerekenler

Kişisel bir hesap, firma veya bir hizmete yönelik Instagram’da hesap açtınız diyelim, bunun hedef kitle kısmında öne çıkması için instagram tik işareti özelliğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu özelliği hesaplatına katmak isteyen kullanıcılar instagram mavi tik almak için kaç takipçi gerekir ya da mavi tik alma şartları nelerdir gibi sorulara cevap arar. Instagram tarafından mavi tik alabilme şartları oluşturulmuştur. Ancak instagram mavi tık alma için yüksek bir takipçiye sahip olmanız gerekmez. Hemen hemen sahip olunması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Hesabın doğruluğu: Doğru bir hesap derken, tanınmış bir kişi veya resmi kurum, bir dizi, film, yayınevi ya da şirkete ait bir sayfa açabilirsiniz. Fan sayfaları gibi resmiyete dökülmemiş işlemler için bu özellik talep edilemez.
  • Tek hesap: Amaca yönelik tek bir sayfaya mavi tik özelliği alınabilir. Ancak eğer farklı bölgelerde farklı dillerde de hizmet verecekseniz bunlara ayrı olarak sayfa açıp mavi tik özelliği talep edebilirsiniz.
  • Gizli profil olmaması: Instagram gizli profillerin mavi tik taleplerini almamaktadır. Profilinizin herkese açık durumda olması gerekir.
  • Biyografi: Hesabınızda şahsınızı ya da hizmetlerinizi, firmanızı açıklayan bir özgeçmişin olması gerekir. İş yeri adresi, konum bildirmek de artı bir izlenim yaratır.
  • Profil fotoğrafı: Hesabınızı yansıtan bir profil fotoğrafını mutlaka kullanın.
  • Gönderi: Gönderi yayınını başlatmanız da bu aşamada önemlidir. En az bir gönderinizin yayınlanmış ve etkileşim almış olması gerekir.
  • Resmi kimlik veya iş belgesi: Son aşamada da resmi bir kimlik ya da iş belgenizle birlikte mavi tik başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. 

Instagram Mavi Tik İçin Kimler Başvurabilir?

İnstagram mavi tik özelliğinden herkesten yararlanbilir. Ancak bahsettiğimiz gibi bu özelliği alabilmek için kimi  özelliklere sahip olmak gerekir. Bunları eksiksiz yerine getirip Instagram’a başvurunuzu yaptıktan sonra belirli bir inceleme süreniz olur. Bunları tamamlamış olsanız da mavi tık almanız kesindir diyemeyiz. Instagram bu konuda oldukça seçici olabilmektedir. Daha çok bilinmiş kişi ve firmalara mavi tık verilebilmektedir. Kimi kullanıcılar bu aşamada instagram mavi tik satın alma işlemine yönelebilir ancak instagram mavi tik fiyat olarak değil daha çok hesap özelliği dikkate alınarak verilmektedir. 

Instagram Mavi Tik Alma Aşamaları

Mavi tik başvurusu yapmak için Instagram profilinizde bazı işlemleri adım adım gerçekleştirmelisiniz.

  1. Hesabınızda “Ayarlar” sekmesini tıklayın. 
  2. Ayarlar kısmında listede bulunan “Hesap” sekmesini seçin.
  3. Hesap bölümünde sonlarda yer alan “Doğrulama İste” seçeneğine tıklayın.
  4. İnstagram doğrulama talebi formunda sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak doldurun. Formunuzla birlikte resmi kimlik belgenizi de gönderin.

Başvurunuzun sonucunu Bildirimler kısmında görebilirsiniz. Bu sonuç size inceleme sonrasında gelecektir, süre farklılık gösterebilir. Instagram bu konuda çok açık bir şekilde mavi tik için ücret talep etmediğini, bu yönde gelen e-postalara itibar edilmemesi gerektiğini de belirtmiştir. 

Instagram Mavi Tik Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İnstagram mavi tik alma sürecinde kullanıcıların profillerini oluştururken bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Daha öncede belirtilen gereklilikler tamamlanırsa mavi tik işaretini de almanız kolaylaşacaktır. Mavi tik İnstagram tarafından sunulan ücretsiz ve çok artı değer katan bir hizmettir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise sizden istenen bilgileri doğru olarak doldurmanızdır. İstenenler noktasında eksik veya yanlış bilgiler vermeniz doğrultusunda Instagram, mavi tik özelliğini geri alabilir ve hesabınızı silme hakkına bile sahip olabilmektedir. 

Instagram Mavi Tik Almanın Getirdiği Avantajlar

Sosyal medya hesaplarının doğrulanması her birinde farklı işlemler gerektirebilir. Ancak hepsinin sağladığı avantajlar ortaktır. İnstagram hesap doğrulama ile birlikte de kullanıcılara çeşitli faydalar sunulur. 

  • Daha Fazla Hedef Kitlesine Ulaşabilirsiniz Mavi tık İnstagram tarafından kullanıcı deneyimini artırmaya yönelik sunulmuştur. Kullanıcılar, mavi tik sahibi hesaplar ile birlikte daha güvenli bir kullanıma sahip olabilmektedirler. Bu özelliği kullanan hesaplar ise daha fazla kitleye ulaşabilirler.
  • Güvenilir Hesap İmajı Kullanılan sosyal medya platformu tarafından doğrulanan hesaplar kullanıcılar için daha güvenilir hesaplar olarak görülür. Kullanıcıların bu sayfaları ziyaret etmeleri, takip etmeleri veya hizmet alma işlemleri de bu doğrultuda artmaktadır. 

Markanızın, İsminizin Bilinirliği Artar Mavi tik özelliği sayesinde bulunduğunuz sosyal medya platformu tarafından da öne çıkarılan hesaplar arasında yer alırsınız. Böylelikle ilgili aramalarda ilk sırada olur ve bilinirliğiniz artar.