SİPARİŞ SORGULA
background

İnstagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir ?

İnstagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir ?

İnstagramın Yakın Arkadaşlar özelliği hikayelerinizde sadece eklediğiniz arkadaşlarınızın göreceği hikayeler paylaşmanıza olanak sunuyor. Bunun yanında yakın arkadaşlara özel paylaştığınız hikayelerin çerçeveleri kırmızı pembe çember yerine yeşil çembere sahiptir. Eğer gördüğünüz hikaye yeşil çerçeve ise unutmayın artık o kişinin yakın arkadaşlar listesindesiniz. Yakın arkadaşlar listesine eklediğiniz kişiler sizin için özel bir yere de sahip olabilir yada istemediğiniz kişileri eksik tutup diğer takipçilerinizi listeye ekleyebilirsiniz. Nede olsa sadece listedeki kullanıcıların görebileceği hikayeler paylaşacaksınız. Peki bu özelliği kullanmak için yakın arkadaşlar listesini nasıl oluşturuyoruz ve nasıl hikaye gönderiyoruz, bunların cevabı ise aşağıda yer alıyor.

İnstagram Yakın Arkadaşlar Özelliği Kullanımı

İnstagramda yakın arkadaşlar özelliği aynı WhatsApp’daki gibi sadece belirli kişiler için paylaşabileceğiniz içerikleri kapsıyor. Nasıl WhatsApp da “sadece şu kişilerle paylaş” diyorsanız aynısı burada da geçerlidir. İnstagram eklediği bu özellik sayesinde kullanıcıların kişisel anılarını istediği kişilerle paylaşabileceği bir alan oluşturmuş. Bunun yanı sıra bir Güzel yanı ise listenize eklediğiniz kişilerin bundan haberlerinin olmamasıdır. Yani istediğiniz kişiyi habersiz bir şekilde ekleyip çıkarabiliyorsunuz.

Yakın Arkadaşlar Listesi Nasıl Oluşturulur ?

İnstagram da ekranın sağ altında yer alan profil bölümüne girerek kendi profilinize girmeniz gerekiyor. Ardından sayfanızın sağ üstünde yer alan üç çizgiye tıklayınız. Tıkladığınızda açılan sekmede “Yakın Arkadaşlar” bölümüne tıklayınız. Sonrasında ekranınızda halihazırda listenizde olan kişiler veya listenizde kimse yoksa listenize ekleyebileceğiniz kişileri görebilir sizin için önerilenleri görebilirsiniz. Yakın arkadaşlar için paylaşacağınız hikayeleri görmeleri için seçeceğiniz kişileri sağ tarafta bulunan “Ekle” butonuna tıklamanız yakın arkadaşlarına eklemeniz için yeterli olacak.

Yakın Arkadaşlar Listesine Nasıl Hikaye Gönderiyoruz ?

Yakın arkadaşlar listesini oluşturduktan sonra hikaye eklemeniz gerekiyor. Hikayenizde yer alacak fotoğraf yada videonuzu seçtikten sonra yükleyiniz. Hikayenizde yapacağınız değişiklikler ve çıkartmaları ekleyip hazır hale getirdikten sonra ekranın sol altında yer alan “Yakın Arkadaşlar” butonuna tıklamanız yakın arkadaşlar listenize hikaye göndermenizde yeterli olacaktır. 

Yakın Arkadaşlar Listesinde Olduğumu Nasıl Anlarım ?

Arkadaşlarınız yada takip ettiğiniz kişilerin sizi yakın arkadaşlar listesine eklediğini öğrenmenin bir kaç yolu vardır. Bunlar hepinizin aklına gelen ve basit olan şeylerdir.  Bunlardan birisi gördüğünüz hikaye bölümünde genelde bütün çemberler kırmızı ve pembe renk aralığıyla şekillendirilmiştir. Eğer çember yeşil renk aralıklarıyla şekillendiriliyor ise o kişinin yakın arkadaş listesinde sinizdir. Veya gidip arkadaşlarınıza sorabilirsiniz. Aslında öğrenmek bi o kadar kolay.