SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram Takip Edemiyorum Sorunu

Instagram Takip Edemiyorum Sorunu

Instagram, günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelir. Sağladığı özellikler ve ayrıcalıklar ile keyifli bir uygulama olsa da bazı sınırları mevcuttur. Bu sınırların aşılması halinde ise hesabınız geçici olarak engel alabilir, tekrarlanması halinde ise kapanma ihtimali ile karşı karşıya kalabilir. Bir güvenlik tedbiri olarak düşünebileceğiniz bu sınırlama, Instagram’ın doğru şekilde kullanılıp kullanılmadığını gözlemler. Bu sınırlama konusunda herhangi bir bilgisi olmayan kullanıcılar, konuyla alakalı olarak ‘Instagram takip edemiyorum’, Instagram takip sorunu veya Geçici olarak hesap engeli sorunu araştırması yapmaktadır. Öncelikle, hesabınızda bir sorun olduğunu düşünüyorsanız endişelenmemeli ve bir süre beklemelisiniz. Sorunun ne olduğunu net şekilde anladıktan sonra çözüm yollarını denemelisiniz. Instagram takip edemiyorum sorunu ve detaylarına yazının devamında ulaşabilirsiniz. 

İnstagram Takip Edemiyorum Hatasının Çözümü

Kısa süre içerisinde yüksek takipçi sayısına ulaşmak amacıyla atılan takip istekleri, hesabın Instagram takip etme sorunu ile karşı karşıya kalmasına sebep olur. Bu sorunun temel sebeplerinden bir tanesi, 15 saat içinde 1000’den fazla kişi takip etmek ve kısa süre içerisinde çok fazla etkileşim sağlamaktır. Bu gibi sorunlarla engel alan hesaplar, çözümün nasıl olacağını merak ediyor. Instagram takip edememe sorunu çözümü için en sık başvurulan ve en doğru çözümün bir süre beklemek olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü geçici alınan engeller, belli bir süre sonunda kalkarak hesabınızı normal şekilde kullanmaya devam etmenizi sağlar.  Hesabın geçici olarak engellenmesi ise şu şekilde anlaşılır; hesabınıza giriş yaparken sorun yaşamıyor ancak takip ve beğeni gibi etkileşimleri gerçekleştiremiyorsanız büyük olasılıkla Instagram tarafından geçici engel almış olabilirsiniz. Beğeni ve takip etkileşimi sağlıyor ancak 2 - 3 sn sonra bu etkileşimler geri alınıyorsa, takip engeli aldığınızı anlayabilirsiniz. Instagram hesabı geçici engelleme sorununun çözümü için herhangi bir işlem yapmanız gerekmez. Eğer bağlantıdan kaynaklı bir probleminiz yoksa, engel süresinin geçmesini beklemelisiniz. Bu süre ise genellikle 1 - 2 gün arasında değişmektedir.

Tavsiye Hizmet : Instagram takipçi satın al

Instagram Takip Engeli Neden Olur?

İnstagram'da hiç kimseyi takip edemiyorum şikayeti bulunan kullanıcılar, genellikle Instagram takip engeli alan hesaplardır. Peki Instagram takip engeli neden olur? Instagramda takip etme engelleri neden verilir? Öncelikle Instagram takip isteği kısıtlama sorunu ile karşılaşıyorsanız Instagram algoritmasının sakıncalı gördüğü bir işlem yapmış olmalısınızdır. Genellikle sakıncalı içerik paylaşımı engel alma durumunun sebeple arasındadır. Paylaşımlarınızın içeriğine dikkat etmeli ve topluluk kuralı ihlaline sebep olabilecek içeriklerden kaçınmalısınız.  Bunun yanı sıra oldukça kısa sürelerde yüksek sayıda etkileşim sağlamakta, hesabınızın riskli olabileceği bilgisini Instagram’a ulaştırır. 30 dakikada 50’den fazla kişiyi takip etmek ya da 15 saat içerisinde paylaşılmış olan 500’den fazla gönderiyi beğenmek hesabınızın güvenliği tehdit ettiği algısını oluşturabilir. Ayrıca paylaşımınız için 5’den fazla hashtag kullanmak, Instagram yasaklı hashtag’lere yer vermekte takip engeli almanıza sebep olabilir. 

1. Hesabınız geçici olarak engel almış olabilir.

Instagram takip edememe sorununun ilk ve en önemli sebebi, hesabınızın geçici olarak engel alması olabilir. 2015 yılının sonunda gelen güncelleme, Instagram etkileşimlerine bir sınırlama getirmiş durumda. Bu sınırlamalar aşıldığı takdirde ise hesap geçici olarak engellenmekte ve takip sorunu ortaya çıkmaktadır.

Instagram hesabımın geçici engelini nasıl kaldırırım ?

Instagram takip edememe engeli kaldırma için herhangi bir uygulama ve işlem araştırması yapmanıza gerek yok. Eğer hesabınıza sorunsuz şekilde giriş yapabiliyorsanız hesap engeliniz geçici demektir. 1 - 2 gün arası bekleyerek sorunun çözülmesi için zaman verebilirsiniz. 48 saat sonunda hesabınızın engeli kalkmadıysa uygulamayı silip birkaç saat sonra yükleyerek tekrar deneyebilirsiniz. 

Neden Instagram hesabım geçici engel aldı ?

Geçici engel almanın ilk sebeplerinden biri kısa sürede çok sayıda kişiyi takip etmek olsa da yine belli bir süre içinde çok fazla beğeni etkileşimi de geçici engel almanıza sebep olabilir. Bunun yanı sıra sakıncalı içerik paylaştığınız takdirde de hesabınız geçici engel alacaktır. Takip ve beğeni kısıtlamaları ise şu şekilde;

  • Instagram’da 7500 kullanıcıdan fazlasını takip edemezsiniz.
  • 30 dakikada 50’den fazla kişiyi takip edememe sınırı vardır.
  • 15 saat içerisinde 500’den fazla gönderi beğenmek hesabınızı riske atar.

2. İnternet bağlantısından kaynaklı olabilir

Takip ve beğeni gibi etkileşimleri gerçekleştirememenizin bir diğer nedeni de internet bağlantısı olabilir. İnternet bağlantınızın olmaması ya da yavaş bir bağlantı, Instagram’daki etkileşimlerinize kısıtlama getirebilir. 

İnternet bağlantısından dolayı kaynaklandığını nasıl anlarım ?

Kısıtlamanızın internet bağlantısından kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız Instagram’a uygulamadan değil arama motorundan giriş yapmayı deneyin. Eğer Instagram giriş sayfası açılmıyorsa ya da yavaş açılıyorsa takip sorunu internet bağlantısı kaynaklıdır.

Bağlantı kaynaklı hatayı nasıl düzeltirim ?

Instagram takip engelim kalkmıyor sorunu yaşayanların, internet bağlantılarını kontrol etmeleri gerekebilir. Eğer engel yemediğiniz halde etkileşim gerçekleştiremiyor ya da engel sürenizi tamamlandığını düşünüyor ancak yine de takip sağlayamıyorsanız sorun bağlantı kaynaklı olabilir. Peki bağlantı kaynaklı hatayı nasıl düzeltebilirsiniz? Başka herhangi bir bağlantı noktasına sahip değilseniz VPN kullanarak internet erişim sorununuzu ortadan kaldırabilir, sorunsuz şekilde takip ve beğeni etkileşimlerinize devam edebilirsiniz.

Instagram Hesap Engeli Nasıl Kaldırılır?

Ülkemizde Instagram engellerinin en önemli sebeplerinden biri, Instagram algoritması tarafından riskli görünecek kadar takip isteği atmaktır. Yine aynı şekilde kısa sürede yüksek beğeni sağlamanız ya da sakıncalı içerik paylaşmanızda engel almanıza sebep olabilir. Tüm bu sebeplerle geçici engel almamak için Instagram topluluk kurallarına göz atabilir, kısa süre içerisinde çok fazla etkileşim sağlamaktan kaçınabilirsiniz. Ancak bu sebeplerden biriyle farkında olmadan engel alabilirsiniz. Instagram takip edememe engeli kaldırma için engel süresinin bitmesini beklemeniz gerekebilir. Ancak haksız şekilde engel aldığınızı düşünüyorsanız Instagram > Ayarlar > Profil Sekmesi altında sorun bildir butonuna tıklayarak engel durumunuzun incelenmesini talep edebilirsiniz.