SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram İletişime Geç Butonu Nasıl Eklenir

Instagram İletişime Geç Butonu Nasıl Eklenir

Geçen her gün kendini güncelleyerek yeni kalan İnstagram yakın bir süre önce işletme hesaplarını ilişkilendiren bir yenilik getirdi. İletişime geç butonunu ekledi ve ilk olarak Amerika’da kullanılan özellik artık bütün dünyada geçerli. En çok işletme hesaplarının kullanacağı özellik kişisel hesaplarında bu butonu kullanabilmektedir. Bunların yanı sıra İnstagram istatiklerde uygulama imkanı da bulunmaktadır. Satış işlemleri yapan yada kişisel hesaplarında iletişim problemleri yaşadıkları için yeni gelen bu güncelleme ile bu sorunu kaldırmaya çalışmıştır. İşletme hesaplarına daha rahat iletişime geçmek için yapılması gereken profilde mevcut olan iletişime geç butonuna dokunmak olacaktır. Bu eklenti hakkında kullanıcıların aklına takılan soru ise şu olmuştur. İnstagram iletişime geç butonu nasıl eklenir? Bizde size bu blogda bunun cevabını siz kullanıcıların hizmetine sunuyoruz.

İşletme Hesabına Geçmek

İletişim kurmanın basit bir hale gelmesi için oluşturulmuş bu özellik ticaretin daha canlı olmasına olanak sağlıyor. Butonu aktif olarak kullanıldığı zaman ticari hesaba sahip olan kullanıcıların eklemiş oldukları iletişim yöntemleri de bunlara bağlıdır. Bu özelliğin kullanılması için yapılması gerekenler oldukça basittir.

İlk önce İnstagram hesabınıza girip ayarlara giriniz. Ardından işletme hesabınızı aktive etmeniz gerekiyor. İşletme hesabınızı aktive ettiğiniz takdirden sonra İnstagram’da iletişim butonu aktif hale gelecektir. İşletme hesabına geçtikten sonra hesabınızın gizliliği ortadan kalkmış olur. Şayet gizli bir hesap kullanıyorsanız hesabınız herkes tarafından görünür olacaktır. Bu da işletme hesabını daha mantıklı kılar. İşletme hesabınızı açıp birde iletişime geç butonunu ekleedikten sonra ister E-mail ister de başka iletişim yollarını eklemeniz gerekecektir. Yalnız şöyle bir gerçek var ki butonu eklemeniz için bir Facebook hesabınızın olması gerekiyor. Olmaması durumunda buton ekleme işlemi maalesef geçersiz olacaktır. Ve hesabınıza iletişime geç butonu ekleyemiyoruz.

İletişime Geç Butonunun Aşamaları

Gerek işletme hesabı olsun gerek kişisel hesap olsun kullanıcıların iletişime geç butonunu eklemek için gerekli adımlar 3 adımdan oluşur.

Birinci Adım

Kullanıcı İnstagram profilinden ayarlar sekmesine girmesi gerekir. Ardından alt kısımda bulunan işletme hesabına geç butonuna tıklanır ve seçimi yapılır.

İkinci Adım

Kullanılan internet tarayacısına Facebook açılarak hesabınıza giriş yapılması gerekir. Girişiniz gerçekleştikten sonra kişiye ait Facebook hesabı listelenir ve uygun olan seçilir.

Üçüncü Adım

Yapılacak son adım ise ekranınızda mevcut olan iletişime geç butonuna tıklanır. Kullanıcı hangi bilgileri ile iletişime geçilmesini istiyor ise o bilgilerini girer ve bitti butonuna tıklayarak işlemini tamamlar. Artık hesabınızda iletişime geç butonu yer alır ve istatistik bilgilerine ulaşılabilir.

İletişime Geç Butonunun Faydaları

Profilinizde yer alan iletişime geç butonu sayesinde kullanıcıların size daha hızlı bir şekilde ulaşım sağlamasını olanak sağlar. Peki ya bunun bize faydaları nelerdir diye soracaksanız elbette. İletişime geç butonunun kullanıcılara ne tür faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Takipçi sayınızı arttırmanız için size bir sürü ipucu gösterir ve bu ipuçlarını değerlendirmeniz sizin takipçi sayınızın da arttırabilir.
  • İşletme hesabında gönderilerin istatiklerini size sunar.
  • Toplam eriştiğiniz sayınıza ulaşılabilir.
  • Takipçilerin hakkında performans bilgileri gösterilir.
  • Müşterilerin yada sana ulaşmak isteyen kullanıcıların e-mail yada telefon numarasıyla daha rahat ulaşılması sağlanır.