SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram’da Yasaklanan Etiketler

Instagram’da Yasaklanan Etiketler

Instagram uygulamısında biz kullanıcılar bir gönderi paylaşırken etiket (hashtag) kullanırız. Ancak İnstagram kullanıcıların kullandığı birçok etiketi engelledi. Çoğu İnstagram kullanıcıları yasaklı etiketlerin farkında değiller. Ve farkında olmadan hesabınız sürekli engel yiyorsa ya da kısıtlama yaşıyor ise bunun sebebi İnstagram yasaklı etiket kullanımı olabilir.

Sürekli kullanılan etiketler ise hesabın kapanmasına bile sebep olabilir. Bu nedenle paylaştığınız gönderinin altına koyacağınız etiketleri kontrol etmenizde oldukça fayda var. Yasaklanan etiketler, geçici olarak veya kalıcı olarak yasaklanabilir. Yasaklı olan etiket listesi bu yüzden sürekli değişiklik göstermektedir. Peki İnstagram etiketleri neden banlıyor?

İnstagram Etiketleri Banlamasının Sebebi

İnstagram’ın etiketleri banlamasının sebebi kullanıcıların istekleri olmaktadır. Kullanıcıların istekleri sonucunda uygunsuz içerik olarak yayınlanan etiketler banlanır. Ya da sakıncalı içerik paylaşımında eklenen etiketler gelen şikayetler doğrultusunda İnstagram tarafından banlanır. Yasaklı etiketlerin sadece yasaklanmış halinin kullanımı yasaktır. Aynı anlama gelen fakat farklı kelimeler ile etiket koyduğunuzda etiketi kullanmanız sorun oluşturmaz. Mesela “Gök” etiketi yasak ise “Gökyüzü” etiketi kullanmanız sorun teşkil etmez.

Yasaklı Etiket Nasıl Bulunur

İnstagram uygulamasının 114 bin yasaklanmış etiketi olduğunu biliyor muydunuz? Ancak bu yasaklanmış etiketleri gösteren bir uygulama gibi bir şey bulunmamakta. Bunun yerine manuel olarak kullanacağınız etiketin yasaklı olup olmadığına bakmak için İnstagram yasaklı etiketler listesine bakabilirsiniz. Tabi sürekli ve düzenli olarak değişen bu listenin ispatı hakkında sorun yaşayabilirsiniz. Sorun yaşamamak için oldukça pratik bir yol göstermekte bizim görevimiz. Adımları takip etmeniz yardımcı olacaktır.

  • İnstagram uygulamasında keşfet bölümüne geliniz. Ardından arama bölümüne tıklayınız.
  • Kullanmak istediğiniz etiketi yazınız.
  • Yazdığınız etiket arama bölümünde gözükmüyor ise yasaklıdır. Görünüyorsa kullanılmasında sakınca yoktur.

Tavsiye Hizmet >> Instagram yorum satın al

İnstagram yasaklı etiketlerinden kaçınmanın önemli koşulu yasaklı etiket takibi yapmaktır. Keşfet bölümünden hızlı bir şekilde yapacağınız tespitin yanı sıra etiket listesinin içeriğine de bakmak ve topluca yasaklı etiketleri incelemek kullanmaktan kaçınmak için birebir.