SİPARİŞ SORGULA
background

Instagram’da Yaş Kısıtlı Video Nedir?

Instagram’da Yaş Kısıtlı Video Nedir?

Sosyal medyanın yaygın bir hale gelmesi ebeveynlerin tedirgin hale gelmesini sağladı. Sosyal mecraların en popüler komitesi olan İnstagram ebeveynlerin tedirginliklerini az da olsa azaltmak için İnstagram yaş kısıtlaması adlı bir sistem getirdi ve bu sayede yaşı tutmayan kullanıcılar yaş kısıtlaması olan hiçbir profile ve video, gönderiyi göremiyor. Bu sistemde ebeveynlerimizin gönlü rahat olsun diye getirilmiş bir sistem. Ne de olsa 7’den 70’e kullanıcı bulunmakta ve paylaşılan gönderiler her zaman uygun gönderiler olmuyor.

Peki bu yaş kısıtlı içerikler ve hesaplar nelerdir ?

İnstagram’da Yaş Kısıtlı Profil Ne Demek

İnstagram’da yaş kısıtlı hesaplar bulunmaktadır. Ve bu yaş kısıtlı profiller kullanıcıya pek çok açıdan fayda sağlayan içeriklerde barındırabilir. Lakin 18 yaşından küçük olan kullanıcılar için bu durum geçerli değildir. Yaş kısıtlı profiller pek çok açıdan yaş kısıtına maruz kalabilir. İşaretledikleri yaş grubu dışında kalan kişilerin bu tarz profilleri görmesi mümkün değildir.

Tavsiye İçerik : Instagram reels nasıl keşfete düşer 

Bazı kullanıcıların gönderilen gönderileri görmesi adına 18 yaşından büyük olduğunu gösteren seçeneği seçmesi gerekir. Açılan kullanıcı hesapları hangi yaş grubunda olan kullanıcıların profillerini görebileceğine karar verir. Bu sayede hem kullanıcı hem de profil açısından daha  sağlıklı bir sosyal medya ortamı oluşur.

İnstagram’da Yaş Kısıtlı Video Niçin Olur ?

İnstagram yaş kısıtlı video özelliği son zamanlarda eklenen özellikler arasında yer alır. Gelmesinin sebebi ise sosyal medyanın daha güvenilir ve sağlıklı bir ortama sahip olmasıdır. Özellikle aşağıda sıraladığımız videolar yada profiller olduğunda yaş onayı gerektirir.

  • Cinsel video veya görüntülerinde
  • Saldırı, yaralama, darp ve şiddet gibi içerikler
  • Taciz yada tecavüz gibi haberler

Gibi gibi bu şekillerde olan gönderiler veya profiller yaş gruplarının psikilojisi ve sağlığı açısından zarar görmemeleri için engellenir ve bunları paylaşan kullanıcıların hesabının kapanmasına kadar da gider.

İnstagram’da Yaş Kısıtlı Profile Nasıl Girilir ?

İnstagram’da artık çoğu hesap yaş kısıtlaması durumunda görmekteyiz. Sebebini açıklamıştık lafı uzatmanın bir manası yok. Bu profillere girmek için belirlenen yaş grubunda olmanız gerekmektedir. Peki ya yaş ortalamasını ortadan kaldırmak istediğimizde ne yapmalıyız? İşte bunu size adım adım anlattık.

  • Öncelikle İnstagramın ayarlar bölümünden hesap değişikliği yapıp profesyonel hesaba geçiş yapmalısınız.
  • Profesyonel hesaba geçtiğinizde bilmeniz gereken ise şu artık bir işletme hesabına sahip olmuş olursunuz.
  • İşletme hesabı sayesinde yaş kısıtlaması olan çoğu profile giriş yapma imkanına erişirsiniz.

İşletme hesabı olması çoğu kısıtlamanın kalkmasını sağlar ve profesyonel hesaba geçişinden sonra yeniden bireysel hesaba girmeniz mümkün olmaz. Yada en basit yol İnstagrama kayıt olurken yaşınızı büyük göstermek olacaktır.